Laurence Associates: planning, architecture, landscape

The Point- Dance & Exercise Studio

As part of our commission by the client to design luxury bespoke holiday accommodation, we were commissioned to design a new dance and excercise studio to replace the existing studio on the site of a golf driving range that was to be replaced by the holiday accommodation.

The client brief was to provide a contemporary single storey extension close to the existing fitness facitities of the complex with shower and changing rooms, and to be able to accommodate a new wood pellet boiler system to significantly reduce its carbon footprint.

Careful consideration was given to the intervention between the proposal and the existing structure; timber frame was chosen for the construction for speed and a thin coat synthetic render coat system was used externally with recessed horizontal cedar cladding providing contrast in the elevational treatment. Large glazed windows and doors to the rear of the building provide the users of the facility with stunning views out of the site towards the sea. 

Visit The Point at Polzeath Website